Locatie en routebeschrijving 

Grauwe Hof is een sfeervolle 16e eeuwse krukboerderij, door eigenaren Peet en Ruud Schreuder gerestaureerd met oog voor het verleden – in combinatie met hedendaags comfort. Aan de rand van een bos op een perceel van 3000 mbevinden zich de hoofdboerderij, de Vlaamsche schuur, het bakhuis, het erf, de kruidentuin waar kruiden worden verbouwd en de hoogstamboomgaard met oude appel- en perenrassen.

Grauwe Hof is gelegen in een prachtig cultuurlandschap in Noordoost-Brabant. Het Looidal is een aantal jaren geleden aangekocht door het Brabants Landschap en vormt samen met het watergebied Beugense en Oeffeltse Vilt een ecologische verbindingszone naar het Maasheggenlandschap. Maasheggen krijgt als het oudste landschap van Nederland de laatste jaren gelukkig veel aandacht en wordt in ere hersteld. Sinds 2018 is dit unieke landschap geplaatst op Unseco erfgoedlijst. Er leven dassen, reeën, vossen en verschillende soorten beschermde vogels zoals de kerkuil, steenuil, oeverzwaluw en zelfs de ijsvogel.

Dit maakt de ligging van Grauwe Hof zo bijzonder. In deze omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Langs het perceel van Grauwe Hof ligt een fiets- en wandelpad, die onder andere aansluit bij de knooppuntroute 12 – 13, een Laarzenpad en NS-wandelroutes. Op Grauwe Hof liggen de routebeschrijvingen voor u klaar!

Vanaf het erf heeft u uitzicht over een oude Maasarm, richting het klooster van St.Agatha. Hier is een bibliotheek gevestigd met oude religieuze boeken.

Routebeschrijving Grauwe Hof

Vanaf A73

Neem afrit 5 Haps /Mill /Oeffelt.
Neem op rotonde de tweede weg rechts richting Cuijk.
Na bord bebouwde kom Oeffelt rechtsaf.
Ga met de bocht mee richting St. Agatha.
Na 150 meter rechtsaf doodlopende landweg afrijden.

Vanaf Boxmeer en Gennep
Neem op rotonde de eerste weg rechts richting Cuijk.
Na bord bebouwde kom Oeffelt rechtsaf.
Ga met de bocht mee richting St. Agatha.
Na 150 meter rechtsaf doodlopende landweg afrijden.

Vanaf Cuijk
Voor het bord bebouwde kom linksaf, ga met de bocht mee richting St. Agatha.
Na 150 meter rechtsaf doodlopende landweg afrijden.

gewoon buiten . buitengewoon