Locatie en routebeschrijving 

Grauwe Hof is een sfeervolle 16e eeuwse krukboerderij, door eigenaren Peet en Ruud Schreuder gerestaureerd met oog voor het verleden – in combinatie met hedendaags comfort. Aan de rand van een bos op een perceel van 3000 mbevinden zich de hoofdboerderij, de Vlaamsche schuur, het bakhuis, het erf met oude waterput, de kruidentuin waar kruiden worden verbouwd en de hoogstamboomgaard met oude appel- en perenrassen.

Grauwe Hof is gelegen in een prachtig cultuurlandschap in Noordoost-Brabant. Het Looidal is een aantal jaren geleden aangekocht door het Brabants Landschap en vormt samen met het watergebied Beugense en Oeffeltse Vilt een ecologische verbindingszone naar het Maasheggenlandschap. Maasheggen krijgt als het oudste landschap van Nederland de laatste jaren gelukkig veel aandacht en wordt in ere hersteld. Sinds 2018 is dit unieke landschap geplaatst op Unseco erfgoedlijst. Er leven dassen, reeën, vossen en verschillende soorten beschermde vogels zoals de kerkuil, steenuil, oeverzwaluw en zelfs de ijsvogel.

Dit maakt de ligging van Grauwe Hof zo bijzonder. In deze omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Langs het perceel van Grauwe Hof ligt een fiets- en wandelpad, die onder andere aansluit bij de knooppuntroute 12 – 13, een Laarzenpad en NS-wandelroutes. Op Grauwe Hof liggen de routebeschrijvingen voor u klaar!

Vanaf het erf heeft u uitzicht over een oude Maasarm, richting het klooster van St.Agatha. Hier is een bibliotheek gevestigd met oude religieuze boeken.

Routebeschrijving Grauwe Hof

Vanaf A73

Neem afrit 5 Haps /Mill /Oeffelt.
Neem op rotonde de tweede weg rechts richting Cuijk.
Na bord bebouwde kom Oeffelt rechtsaf.
Ga met de bocht mee richting St. Agatha.
Na 150 meter rechtsaf doodlopende landweg afrijden.

Vanaf Boxmeer en Gennep
Neem op rotonde de eerste weg rechts richting Cuijk.
Na bord bebouwde kom Oeffelt rechtsaf.
Ga met de bocht mee richting St. Agatha.
Na 150 meter rechtsaf doodlopende landweg afrijden.

Vanaf Cuijk
Voor het bord bebouwde kom linksaf, ga met de bocht mee richting St. Agatha.
Na 150 meter rechtsaf doodlopende landweg afrijden.

Toeristische tips 

Ontdek Oeffelt en omgeving vanuit vakantieboerderij Grauwe Hof en geniet van de Brabantse natuur en weidse uitzichten. Als u zich alvast wilt oriënteren zijn hier een aantal tips voor in de omgeving:

Informatie in de omgeving | Tourist Information Boxmeer, Cuijk en Gennep
Veel informatie over de omgeving vind u bij de Tourist Information van de Gemeente land van Cuijk (waartoe Oeffelt behoort) het autenthieke Boxmeer, het gastvrije dorp Cuijk en het historische stadje Gennep.

Het oudste landschap van Nederland |  De Maasheggen 
De Maasheggen, met onder meer de deelgebieden: Bergjes, Oeffelter Meent, Middelsteegsche Weiden, zijn onderdeel van het oudste landschap van Nederland vormen een keten van natuurgebieden aan de Maas tussen de Noord-Brabantse plaats Vierlingsbeek tot St. Agatha. Grote delen van het gebied zijn eigendom van Staatsbosbeheer.
Het luistert nauw als je het Maasheggenlandschap bij Boxmeer op z’n mooist wilt zien. Kom je te vroeg, dan is er nog geen bloempje te zien; drie weken later kun je alweer te laat zijn. Maar kom je op het juiste tijdstip, dan kríjg je ook wat. Een landschap zoals dat nergens anders in Nederland te vinden is, met uitbundig bloeiende meidoorn- en sleedoornheggen als feestelijke lange linten.
Vroeger stonden er veel meer van zulke heggen in ons land, alleen is het uiterste oosten van Brabant hebben ze de landbouwmechanisering overleefd. De stekelige heggen dienden als perceelafscheiding en boden hout om gereedschap van te maken. Inmiddels zijn de heggen in het Maasheggengebied honderden jaren oud, en wanneer je over de zandpaden tussen weilanden vol bloemen loopt, vergeet je even dat we leven in de 21e eeuw.

      

Dwalen over de Mookerhei | De Mookerhei
Je kunt heerlijk dwalen over de Mookerheide en het vroegere landgoed met oud jachtslot en parkbos. Ten oosten van Mook vind je prachtige heide omringd door bos en akkers. De Mookerheide ligt op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal en kent forse hoogteverschillen. Hierdoor heb je op sommige punten prachtige vergezichten over de Maas.

Welkom op het Verrassende PlatteLand van Cuijk | Plattelandvancuijk.nl
In 2017 gaat het Verrassende PlatteLand haar 18e levensjaar in. Het samenwerkingsverband zet zich met 62 aangesloten leden (bedrijven) in voor regiopromotie en toeristische samenwerking in het Land van Cuijk! De vereniging is in de loop der jaren een stabiele partner geworden op het gebied van recreatie en toerisme in het Land van Cuijk.

Oudste bewoonde klooster in Nederland | www.kloostersintaegten.nl
Wie het dorp Sint Agatha (gemeente Cuijk) nadert, ziet het Klooster Sint Aegten van verre liggen. Het wordt sinds 1371 onafgebroken bewoond door Kruisheren. Bij alle veranderingen in de loop der eeuwen is het klooster steeds een plaats gebleven waar het leven van alledag wordt gecombineerd met bezinning en reflectie.

Wandelen en fietsen in een Nationaal Park | De Maasduinen
De Limburgse Maasduinen vormt een bijzonder stukje Nederland. Het natuurrijke gebied bevindt zich aan de oostzijde van de Maas. Het strekt zich uit van gemeente Mook en Middelaar, helemaal in de kop van Limburg tot Belfeld (bij Venlo) in het zuiden. De natuur van de Limburgse Maasduinen is uniek, met heide-, stuifzand-, boslandschappen en natuurlijk de rivier de Maas. In het seizoen laat de aspergeteelt haar markante, langgerekte bedden zien.

Brabants Landschap | Brabants Landschap
Jawel, ook Brabant heeft zijn rivierengebied: het ‘Land van Cuijk’. De Maas mag dan wel minder machtig zijn dan Waal en Rijn, maar er zijn tijden dat ook zij de ruime omgeving onder water zet. 

gewoon buiten . buiten gewoon

Contact gegevens

Grauwe Hof
Looi 1
5441 XB Oeffelt


Mobiel: 06 – 361 44 987
E-mail: info@grauwehof.nl

Bank: NL 81 RABO 0121 1986 42
K.v.K. Eindhoven: 17.190.423
BTW-nummer: NL094830484801

Partners

Impressies

Copyright Grauwe Hof 2023 – All Rights Reserved