Grauwe Hof in de media

In de afgelopen jaren hebben verschillende media geschreven over  Grauwe Hof.
Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor informatie en sfeerbeelden van de boerderij.

indemedia1

Uitgave: Brocante Kersteditie 2018

indemedia1

Uitgave: Landhaus Wohnen & Garten 2017

indemedia1

Uitgave: Homes Antiques 2017

indemedia1

Uitgave: Brabeau Zomer 2012

indemedia2

Uitgave: Seasons Augustus 2011

indemedia3

Uitgave: Seasons juli 2010

Toeristische tips 

Ontdek Oeffelt en omgeving vanuit vakantieboerderij Grauwe Hof en geniet van de Brabantse natuur en weidse uitzichten. Als u zich alvast wilt oriënteren zijn hier een aantal tips voor in de omgeving:

Informatie in de omgeving | Tourist Information Boxmeer, Cuijk en Gennep
Veel informatie over de omgeving vind u bij de Tourist Information van de gemeenten Boxmeer (waartoe Oeffelt behoort), het gastvrije en authentieke dorp Cuijk en het historische stadje Gennep.

Het oudste landschap van Nederland |  De Maasheggen 
De Maasheggen, met onder meer de deelgebieden: Bergjes, Oeffelter Meent, Middelsteegsche Weiden, zijn onderdeel van het oudste landschap van Nederland vormen een keten van natuurgebieden aan de Maas tussen de Noord-Brabantse plaats Vierlingsbeek tot St. Agatha. Grote delen van het gebied zijn eigendom van Staatsbosbeheer.
Het luistert nauw als je het Maasheggenlandschap bij Boxmeer op z’n mooist wilt zien. Kom je te vroeg, dan is er nog geen bloempje te zien; drie weken later kun je alweer te laat zijn. Maar kom je op het juiste tijdstip, dan kríjg je ook wat. Een landschap zoals dat nergens anders in Nederland te vinden is, met uitbundig bloeiende meidoorn- en sleedoornheggen als feestelijke lange linten.
Vroeger stonden er veel meer van zulke heggen in ons land, alleen is het uiterste oosten van Brabant hebben ze de landbouwmechanisering overleefd. De stekelige heggen dienden als perceelafscheiding en boden hout om gereedschap van te maken. Inmiddels zijn de heggen in het Maasheggengebied honderden jaren oud, en wanneer je over de zandpaden tussen weilanden vol bloemen loopt, vergeet je even dat we leven in de 21e eeuw.

      

    

Dwalen over de Mookerhei | De Mookerhei
Je kunt heerlijk dwalen over de Mookerheide en het vroegere landgoed met oud jachtslot en parkbos. Ten oosten van Mook vind je prachtige heide omringd door bos en akkers. De Mookerheide ligt op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal en kent forse hoogteverschillen. Hierdoor heb je op sommige punten prachtige vergezichten over de Maas.

Welkom op het Verrassende PlatteLand van Cuijk | Plattelandvancuijk.nl
In 2017 gaat het Verrassende PlatteLand haar 18e levensjaar in. Het samenwerkingsverband zet zich met 62 aangesloten leden (bedrijven) in voor regiopromotie en toeristische samenwerking in het Land van Cuijk! De vereniging is in de loop der jaren een stabiele partner geworden op het gebied van recreatie en toerisme in het Land van Cuijk.

Oudste bewoonde klooster in Nederland | www.kloostersintaegten.nl
Wie het dorp Sint Agatha (gemeente Cuijk) nadert, ziet het Klooster Sint Aegten van verre liggen. Het wordt sinds 1371 onafgebroken bewoond door Kruisheren. Bij alle veranderingen in de loop der eeuwen is het klooster steeds een plaats gebleven waar het leven van alledag wordt gecombineerd met bezinning en reflectie.

Wandelen en fietsen in een Nationaal Park | De Maasduinen
De Limburgse Maasduinen vormt een bijzonder stukje Nederland. Het natuurrijke gebied bevindt zich aan de oostzijde van de Maas. Het strekt zich uit van gemeente Mook en Middelaar, helemaal in de kop van Limburg tot Belfeld (bij Venlo) in het zuiden. De natuur van de Limburgse Maasduinen is uniek, met heide-, stuifzand-, boslandschappen en natuurlijk de rivier de Maas. In het seizoen laat de aspergeteelt haar markante, langgerekte bedden zien.

Brabants Landschap | Brabants Landschap
Jawel, ook Brabant heeft zijn rivierengebied: het ‘Land van Cuijk’. De Maas mag dan wel minder machtig zijn dan Waal en Rijn, maar er zijn tijden dat ook zij de ruime omgeving onder water zet. 

gewoon buiten . buitengewoon